Det skal være likt for alle

On 11. januar 2013
Illustrerende bilde: Andreas Bakkebø, Bakkebo Photography

llustrerende bilde: Andreas Bakkebø, Bakkebo Photography

«Om jeg, som bifil en dag ønsker å gifte meg med en jente, så mener jeg at jeg har lik rett som alle andre til å gifte meg i kirken!»

I dagens samfunn sies det at alle skal ha like rettigheter, og at alle skal behandles likt. Men noen som faller utenfor dette er homofile/lesbiske.

Om man er homofil, og er sammen med en av samme kjønn, er det ikke sikkert at det er så lett å tilpasse seg i samfunnet. Samfunnet i dag baserer seg på at ting skal være veldig A4, og det å skille seg ut da passer ikke inn i denne «verdenen».

Mange homofile og lesbiske i dag lever egentlig et ganske skummelt liv, og kan ikke være sikre på å få gå i fred offentlig. Dem blir sett ned på, trakassert, og det finnes også tilfeller der homofile rett og slett har blitt banket opp på gaten bare på grunn av legningen sin.

Mange homofile og lesbiske lever i skjul, eller i «skapet» som man sier. Dette fordi mange er redde for hva samfunnet vil ha å si på at akkurat dem er homo. Mange er redde for å bli banket på skolen, få bemerkninger på jobb, bli holdt utenfor, og sett ned på, bare fordi dem liker noen av samme kjønn. Det er også vanskeligere for gutter å bli akseptert som homofil, enn for jenter. Dette er fordi mange mener at det bare er «deilig» når jenter er sammen, mens det er synd og skam når to gutter elsker hverandre.

Også når det kommer til ekteskap er homofile og lesbiske satt utenfor. For 3 år siden ble det innført en felles ekteskapslov, som gjorde det lovlig for homofile og lesbiske å gifte seg. Men, det er kun om dem velger å ikke gifte seg i kirken. Mange tror at det er sånn at om bare presten er villig til å vie paret, så er det fritt fram. Men der må man tro om igjen. Ifølge kirkens ekteskaps-liturgi er det forbudt for prester og vie homofile. Dette er ifølge min mening FEIL!

Alle, uansett legning, etnisk bakgrunn, kjønn m.m, burde få lov til å gjøre som dem vil. Om jeg, som bifil en dag ønsker å gifte meg med en jente, så mener jeg at jeg har lik rett som alle andre til å gifte meg i kirken! Jeg er kristen av tro, og mener derfor at jeg har like mye rett på det som hvilket som helst heterofilt par. Dette mener jeg er diskriminering på høyeste nivå, og diskriminering er jo feil det også?

Jeg mener at vi burde legge fra oss alle fordommer vi har, og bare godta folk for de dem er. Det er ikke noe poeng i å sette folk i bås, og å stenge dem ute fra samfunnet bare fordi de skiller seg litt ut fra mengden. Kjærligheten har ingen grenser, og kjønn er ingen hindring! La folk være dem de er, og ikke døm folk uten å kjenne dem!

Nina Annie, 20

 

Vil du også yte din mening? Skriv inn til oss her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.