Fosterhjem – min historie (Kathrine 18 år)

On 1. mai 2013

Kathrine4Når man flytter inn i fosterhjem,
i 14-15 årsalderen pga. omsorgssvikt har man som regel tatt vare på seg selv siden man var liten. Man har på mange måter oppdratt seg selv. Så flytter man inn i et nytt hjem med hundre nye normer og regler for hva som er rett og galt og ingen av dem har man laget selv. Mange regler og normer er helt nye for deg.

Frustasjon, latter og glede
Jeg følte at den oppdragelsen jeg hadde gitt meg selv ikke var fullkommen, og at jeg var mislykket. Det ble et indre kaos inni meg der jeg ikke forsto hva som var rett eller galt lenger. Frustrasjonen sto sterkt, men også latter og glede over den nye familien som er så glad i meg. En ekstra familie jeg aldri trodde jeg ville få.

Det negative var
hverdagen preget av møter med barneverns saksbehandlere og familierådgivere. Kontrakter som måtte underskrives, mandat som skulle bli fulgt opp, akkurat som at jeg var en arbeidsoppgave. Uansett hvor mye jeg prøvde følte jeg meg ikke 100% hjemme.

 

Det føltes litt unaturlig der og da, men jeg er takknemlig og glad for den familien jeg har fått. Og så har jeg lært så mye godt!!!

 

Bilde: Kim Kverneland

Send inn DIN historie også! Du velger om du vil være anonym.
  • Ved å dele erfaringen din kan du hjelpe andre ungdommer i samme situasjon og spre håp, kunnskap og åpenhet blant unge mennesker.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.